Στην Αρχή
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Επίβλεψη της κατάστασης υγείας του ασθενούς με την τακτική μέτρηση ζωτικών σημείων.

Πολλές φορές η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Απλές μετρήσεις που γίνονται στο χώρο του φαρμακείου (αρτηριακή πίεση, παλμοί καρδιάς, γλυκόζη αίματος, βάρος, ποσοστό λίπους, δείκτης μάζας σώματος) παρέχουν πολλές φορές χρήσιμες πληροφορίες.
Έχουμε τότε τη δυνατότητα να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου όταν οι τιμές υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια και να παρέχουμε συμβουλές ως προς τον τρόπο ζωής του πελάτη μας, ώστε είτε αυτές να μειωθούν, ή εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να τον παραπέμψουμε στον αντίστοιχο ιατρό.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Καρτέλα φαρμακευτικής αγωγής του ασθενούς σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ή μέλη της οικογενείας που τον φροντίζουν.

Στην καρτέλα αυτή αναγράφονται αναλυτικά

  1. οι εμπορικές ονομασίες των φαρμάκων,
  2. οι δραστικές ουσίες τους,
  3. ο τρόπος χορήγησης τους ( πχ ένα το πρωί, μισό το βράδυ κλπ),
  4. ο λόγος λήψης τους (για την υπέρταση, το διαβήτη, τη χοληστερίνη κλπ),
  5. οι πλέον συχνές παρενέργειες, αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις τους
  6. λεπτομέρειες σχετικά με τη λήψη τους ώστε να γίνεται η καλύτερη δυνατή απορρόφηση του φαρμάκου χωρίς κινδύνους (πχ το φάρμακο λαμβάνεται μισή ώρα προ του πρωινού γεύματος μακριά από άλλα φάρμακα)
  7. αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και τροφών
  8. οδηγίες που θα βελτιώσουν τη συνολική εικόνα του ασθενούς σε σχέση με την ασθένεια που αντιμετωπίζει (διαιτητικές οδηγίες σε διαβήτη και υπερλιπιδαιμία, συμβουλές για μετριοπαθή άσκηση κλπ)
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Γιατί χρειάζονται όλοι οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις την καρτέλα φαρμακευτικής αγωγής;

Είναι σαφές πως οι παραπάνω λεπτομέρειες δε μπορούν να αναγράφονται πάνω στη συσκευασία του φαρμάκου, η οποία και συχνά χάνεται. Συχνά μάλιστα ο ασθενής ξεχνάει ή θυμάται παραποιημένες τις προφορικές οδηγίες που του δίνονται από το φαρμακοποιό ή το γιατρό. Επίσης και εφόσον ο ασθενής παίρνει το φάρμακο κατ’ εξακολούθηση λόγω χρόνιας ασθένειας, θεωρείται δεδομένο από τον ιατρό ή και τον φαρμακοποιό του πως γνωρίζει και πώς να το παίρνει σωστά, κάτι που συχνά δεν ισχύει. Με την καρτέλα φαρμακευτικής αγωγής στη διάθεσή του, ο ασθενής μπορεί να ανατρέχει πάντα σε αυτήν και να επιβεβαιώνει πώς έχει λάβει σωστά το φάρμακό του.

Ελέγχονται τυχόν αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και τροφές. Με αυτό τον τρόπο καθίσταται δυνατή όχι μόνο η καλύτερη συμμόρφωση του ασθενούς προς την αγωγή του αλλά και η προστασία του από τους κινδύνους της πολυφαρμακίας. Η καρτέλα αυτή δίνει παράλληλα τη δυνατότητα και σε όσους έχουν αναλάβει τη φροντίδα του ασθενούς να συμμορφώνονται προς τις οδηγίες, ακόμα και όταν οι ίδιοι έχουν πλήρη άγνοια για την αγωγή του και τις ιδιότητες των φαρμάκων.

Διαθέτοντας αυτή την καρτέλα, ο ασθενής που δεν είναι σε θέση να απομνημονεύσει τα φάρμακά του, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολυφαρμακίας ή και προχωρημένης ηλικίας, μπορεί να διατηρεί ένα αντίγραφο της στο βιβλιάριό του. Έτσι, κάθε γιατρός που επισκέπτεται, έστω και αν τον εξετάζει για πρώτη φορά, έχει πλήρη εικόνα της παθολογίας και της φαρμακευτικής του αγωγής.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συμβουλευτική

Η κατάλληλη συμβουλή σχετικά με τη δοσολογία, τον τρόπο χρήσης, αποθήκευσης, τυχόν παρενεργειών και αλληλεπιδράσεων κάθε συνταγογραφούμενου ή μη φαρμάκου είναι επιβεβλημένη και πρωταρχικής σημασίας στο φαρμακείο μας. Η γνώση και η εμπειρία μας είναι τα εφόδια μας για να σας καθοδηγήσουμε σωστά είτε αφορά κάποιο σκεύασμα από συνταγή ιατρού είτε κάποιο προϊόν αυτοθεραπείας. Ακόμα και όταν πρόκειται για την αναζήτηση κάποιου είδους περιποίησης προσώπου – σώματος, η καλή γνώση της κατάστασης του δέρματος σας και η αναγνώριση των αναγκών σας μας διαφοροποιούν από άλλα κανάλια πώλησης.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι δράσεις μας

Ομιλίες με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πελατών μας σχετικά με θέματα γύρω από τα οποία υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον: εμβολιασμός, αντιμετώπιση λοιμώξεων του χειμώνα, αντιμετώπιση των ψειρών, κ.ά.
Εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση αλλά και πρόληψη για μείζονα θέματα υγείας όπως διαβήτη, αλλεργική ρινίτιδα, χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια (ΧΑΠ), αντιηλιακή προστασία, κ.ά.
Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές εκδηλώσεις για τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους σε μια ομαδική γιορτή για τη γειτονιά.